Nyheder

Terrasseskak
Nyhed skrevet den: 11. Juni
Gråsten skakklub vil igen i år indbyde til en gang terrasseskak på følgende datoer hen over sommeren.
Du tager selv lidt grillmad og drikkevarer med. Værten sørger for lidt kaffe og tænder op i grillen til aften.
Man starter kl. 13,00 og bliver ved ind til man ikke vil mere. Så hygger man bare hele eftermiddag og aften.
Værten bestemmer runder og betænkningstid.
Indskud 20,00 kr. Som ubetinget går til præmier.
For at få præmier skal man deltage 2 gange ud af 4 gange som deltagere og der vil være ca. 5-10 præmie på højkant afgørende hvor mange der deltager.

VI STARTER HOS
Lørdag den 29/6 2024 hos Hansjørgen Clausen Æblehaven 20
6320 Egernsund. TLF. 25126007.

Lørdag den 13/7 2024 hos John Kristoffersen Slotsgade 21 2sal
6300 Gråsten. TLF. 51209202.

Lørdag den 20/7 2024 hos Peter Otten Nederbyvej 55 Rinkenæs
6300 Gråsten. TLF. 60905677.

Lørdag den 27/7 2024 hos Peter Wang Hvedemarken 47 Rinkenæs
6300 Gråsten. TLF. 25131643.

HUSK AT RINGE BESKED OM TORSDAGEN FØR OM I KOMMER
ANG. KAFFE OG DELTAGERE. NYE FOLK ER VELKOMNE AT TAGE MED.

Venlig hilsen Gråsten skakklub V. Formanden Hansjørgen Clausen.


Dagen derpå
Nyhed skrevet den: 21. Maj
Så fik vi overstået vores store stævne. Vi er super stolte over weekendens forløb og håber alle er kommet godt hjem. Der var spænding i de fleste grupper indtil sidste gruppekamp.

I GM-gruppen kunne Stormesteren Jesper Thybo selv afgøre det, ved at vinde sidste parti over FM Martin Matthiesen. Med uligefarvede løbere blev det kun til remis, og således kunne FM Jens Albert Ramsdal nå at indhente ham. Det blev dog kun til en remis mod IM Filip Boe hvorfor Jesper vandt på egen hånd, mens FM Jens Albert Ramsdal blev nr. 2.

I IM-gruppen var det overraskende den rutinerede Iver Poulsen der inden sidste runde førte an foran de nye unge stjernefrø. Men et nederlag i sidste runde imod Vitus Medhus, medførte at Vitus overhalede Iver, og da FM Mikkel Løftgaard samtidig ikke slog WIM Nina Høiberg, kunne Vitus vinde udelt.

I mester 1 var vi desværre ramt af et afbud, hvorfor alle startede med 1 point. I sidste runde mødtes de to unge Villads Sandmann og Anton Moe. De havde begge 2 1/2 point. Vinderen ville vinde gruppen udelt. De delte dog i porten, hvorfor de måtte dele 1. pladsen.

I mester 2 var vores egen Jørgen med. Efter en forrygende start med 2 af 2 måtte han efterfølgende nøjes med 1/2 af 2. I sidste runde havde han dog stadig chancen for at få en delt første plads. Hans Valdemar og Jens Ingemann mødte med henholdsvis 3 og 2 1/2 point, så alt det krævede var en sejr fra Jørgen. Det lykkedes dog ikke, hvorfor Hans Valdemar fra Tønder tog sejren i gruppen efter en remis i sidste runde.

I basis 1 deltog Guido. Ikke hans bedste turnering, hvor han endte på 1 1/2 point. I toppen havde Per Nielsen kørt den rimelig sikker i havn og havde 3 point inden sidste runde. Nærmeste forfølger med 2 1/2 point var Mikkel Ramsdal. Med en sejr i sidste runde til Per vandt han sikkert med 4 af 5.

I basis 2 deltog Claus fra klubben. Claus døjede dog med noget sygdom undervejs, og det bar hans spil desværre præg af. 1 point blev det desværre kun til. I toppen inden sidste runde lå Kathrine Bruntse med 3 point, dette på trods af nederlag i første runde. Finn Bonnez var nærmeste forfølger inden sidste runde. Med en remis til Kathrine og en sejr til Finn måtte de dele første pladsen.

I basis 3 havde vi Carsten Andersen med. 1 1/2 point blev det desværre kun til. I toppen havde Esben Hansen lagt sig i spidsen med 3 1/2 point, og nærmeste forfølger på 2 1/2 point, kunne kun en delt første plads blive en realitet. Med remis i sidste runde blev Esben Hansen en fortjent vinder af basis 3.

I basis 4 havde vi vores gamle medlem Jesper Kallesen med. Han havde i de første 4 runder skrabet 3 1/2 point sammen. Ligeså havde Niels Skovvart fra Alssund og de kunne ikke hentes af andre. Med et indbyrdes opgør i sidste runde, blev det til en direkte kamp om gruppe sejren. Jesper trak sig sejrrigt ud, og vandt dermed fortjent gruppen med 4 1/2 point af 5.

I basis 5 havde vi John med. John fik 1 1/2 point. I toppen havde Buster Westh dog lagt sig i spidsen med 4 af 4 og han kunne ikke hentes inden sidste runde. Med en sejr i sidste runde, blev han endnu en fortjent gruppevinder.

I basis 6 hvor der var 9 deltagende havde den unge Samuel Jacobsen lagt sig i spidsen med 4 af 4. Inden sidste runde, kunne han kun blive delt vinder af gruppen. Med en sejr i sidste runde lykkedes det ham at vinde med 5 af 5. Flot af den unge herre!

Til sidste vil jeg gerne sige tak for alle deltagernes deltagelse, og tak fordi så mange kom langvejs fra. Uden jer, havde det ikke været sådan en succes for os. Tillykke til alle gruppevinderne.

En tak skal også lyde til vores sponsorer. En tak til Tønder og Alssund skakklub for udlån af materiale og en tak til Claus Markussen for at komme og hjælpe os igang med livebrætterne, som vi ikke havde prøvet før. En tak til dem der stod i kantinen under turneringen.

Til sidst skal den største tak lyde til vores formand Hansjørgen Clausen og John Kristoffersen. Det er især jer 2 der har gjort denne turnering muligt, så en stor klapsalve skal lyde til jer.

Der vil i den kommende tid, når jeg har tid, blive lagt billeder mm. op på hjemmesiden.


1. dag veloverstået
Nyhed skrevet den: 18. Maj
Så er første dag af vores jubilæumsturnering gået, og vi synes dagen er forløbet planmæssigt. Kun et enkelt afbud i mester 1.
Dagens resultater kan findes her: Resultater
I øverste gruppe er det stormesteren Jesper Thybo der fører sammen med IM Hilmir Heimisson. De mødes i første runde i morgen, så det bliver igen en spændende dag.
I gruppe 2 har FM Mikkel Løftgaard lagt sig suverænt i spidsen med 2 point. Lige efter følger Iver Poulsen med 1 1/2

Links til livetransmissionen
Nyhed skrevet den: 17. Maj
Gruppe 1
Gruppe 2

Vi er klar
Nyhed skrevet den: 17. Maj
Så nærmer jubilæumsturneringen sig i morgen. Vi er ved at være klar til at tage imod jer alle sammen. Der er desværre kommet et afbud i mester 1 hvorfor der kommer en oversidder i denne gruppe. Men ellers skulle alle andre gerne være klar til 3 dage med masser af skak.
I de 2 øverste grupper vil der være livetranmission. Der vil blive lagt et link op senere med adgang til siden. I WIM gruppen er det dog kun de 2 partier der bliver sendt live, da der er sket en fejl med det ene bræt.