Nyheder

Dm afslutning
Nyhed skrevet den: 20. April
Som sagt spillede Hansjørgen et rigtig godt DM i veteranklassen. Jeg har nu lagt hans parti op under partier mod Palle Skov på 1990 i 4 runde, hvor han spiller et rigtig solidt spil. Han skulle endda have vundet vil jeg mene, hvis han havde spillet videre. Jeg har kommenteret det.

Mvh Jørgen

DM i Skak 2022 - Dag 3
Nyhed skrevet den: 17. April
Nogle gange hænger man lidt med skakmulen. Det gjorde jeg igår. Jeg spillede to ret skidte partier mod hhv. Kristian Bjørneboe, 1834 fra Helsingør og Bruno Gehrig, 1681 fra Hillerød. Mod Helsingør-manden fik jeg mit velkendte Dd2, Lh6, 0-0-0, g4, h4 og h5 angreb mod kongeindisk forsvar. Min modstander så også meget besværet ud i ansigtudtrykket og brugte meget tid. Jeg fik igen åben h-linje, men efter at have givet mig nogle gratis tempotræk fandt min modstander modangreb i Da5, c4, b4, b3 og Dxa2 - hvilket var drabeligt for mig. I mit andet parti ofrede jeg en bonde i åbningen for lidt mere aktivt angreb med sort. Han forsvarede sig fint og valgte at rokere langt, hvilket tog pusten ud af mit angreb. Derefter var det tabt.

Det har været hyggelige dage trods lidt ratingtab i en svær og stærk gruppe for en 1600/1700-mand som mig. Det blev kun to remisser af fem mulige point. Nu venter Kolding Weekendturnering om 2 weekender, hvor jeg plejer at gøre det godt. Jeg tror, jeg har vundet min gruppe 2 gange før. Mon det bliver tredje gang i år?

Hans Jørgen stormer videre. Han måtte ned til en 1700-mand fra Nyborg i går, men jeg ser, at han i dag søndag har fået remis mod den andenseedet i Veteran-klassen, Palle Skov med 1990 fra Hillerød. Godt gået, formand! I morgen venter en Odense-mand med 1482 i rating. Med et godt resultat venter der Hans Jørgen et stabilt ratinghøst for turneringen. Mon han banker på til en fast plads på førsteholdet nu?

Tak for denne gang. Giv mig et praj, hvis I ønsker dagbog fra Kolding også. Mon ikke jeg får lov til at vise et gevinstparti der.

Hilsen
Sebastian Gråbæk


DM i Skak 2022 - Dag 2
Nyhed skrevet den: 15. April
Dag 2 bød kun på én kamp for mig i Kort Påske 2, der startede kl. 14 som alle andre grupper i dag. Man kan virkelig mærke skakfeberen i Svendborg, hvor der forberedes, spilles og analyseres i alle afkroge af hotellet.

Med en dårlig skakform i baghånden var jeg allerede fra begyndelsen af dagen lidt spændt på at møde Jenith Easwaralingam, 1781, fra Fredericia. Vi har lige spillet mod hinanden til Aarhusmesterskaberne med de samme farver, hvor han spillede det velkendte Grand Prix-angreb. Jeg havde forberedt mig hele formiddagen og jeg kom overraskende godt ud af åbningen. Et stærkt løberpar og jeg ejede en (for ham) træls bonde på e3. Alligevel havde jeg ikke overskud til et langt og drabeligt parti, så jeg tilbød remis i en stilling, hvor jeg følte mig ovenpå.

Link til partiet, hvor jeg har de sorte brikker (og nok burde have spillet videre): https://lichess.org/sRKCY7dv/white

Jeg har nu 1 af 3 og skal i gang med vinde nogle partier i morgen.

Hans Jørgen maser videre i Veteran-klassen. Han havde idag hvid mod en gammel sønderjysk kending, Jan Rosenberg, 1859 fra Springeren Kolding. Det blev vist et ret kompliceret parti, hvor Jan til sidst kom i tidsnød. Hans Jørgen fortalte selv, at han var lidt oppe i stillingen til sidst, men ville ikke spille på tiden. Der blev aftalt remis og formanden har nu flotte 1,5 ud af 2 med en forventet på bare 0,7.

I denne aftenstund er DM i lynskak godt i gang, mens snakken går lystigt nede i hotellets atriumgård. Tak for i dag og morgendagens update kommer måske først søndag, da jeg kører til Aarhus efter de to partier.

Hilsen
Sebastian Gråbæk

DM i Skak 2022 - Dag 1
Nyhed skrevet den: 14. April
Vi kan endelig mærke, at coronaen har sluppet taget på os. En af de store skakbegivenheder på kalenderen er allerede godt i gang. DM i Skak. Igen er Svendborg værtsby i det sydøstfynske.

Efter fem gode år i Aarhus, hvor jeg også har udviklet mig skakmæssigt, har jeg nu fået arbejde i Esbjerg. I går onsdag kørte jeg direkte fra arbejde til Svendborg. Der var god stemning, og det var alle tiders at hilse på de herlige folk i skakmiljøet igen.

Jeg deltager i Kort Påske 2 fra torsdag til lørdag, mens vores formand, Hans Jørgen spiller med i 'Veteran'-klassen. Jeg er lavestratet i anden gruppe (Rating: 1876-1673) ud af fire grupper. I dag torsdag spillede jeg to partier. Først med sort mod et ungt fynsk talent Jonathan Roed Gundorf Jacobsen med 1814. Det blev nimzo-indisk med tidlig f3 fra hvids side, hvor meget handler om (for hvid) at gennemføre e4 og for sort at undgå det. Min modstander spillede solidt og fangede min dronning på f8 med min konge og tårn til begge sider. Med et Lb4-træk fangede han min dronning og spillet var slut.

I eftermiddags spillede jeg et godt angrebsparti med mit London-system. Jeg fik to tårne og min dronning ind i en åben h-linje, men desværre fandt min modstander, Søren Jensen med 1687, et forsvar med et tårn på h8 og løber på g7. Jeg ofrede en løber for tre bønder, mens vi gik ind i et slutspil, hvor han stadig havde løberparret. Vi blev enige om en 'fredelig' remis, som bragte os begge på tavlen i turneringen.

Dagens parti fra Gråsten Skakklub til DM står vores formand uden tvivl for. Han havde en stor opgave foran sig med sort mod Jan Bauer med 1811 fra Skakklubben K41, København. I en lukket dronninggambit formåede Hans Jørgen igennem et solidt og pænt parti at bytte brikker af og gå ud i et slutspil, hvor modstanderen måske har større chancer. I træk 23 overså hvid heldigvis en let ettræksmanøvre, som kunne vinde en gratis officer. Derefter spillede vores formand slutspillet meget præcist, mens hvid bragte sin frie d-bonde for hurtigt frem. Det kostede dyrt, og Hans Jørgen kunne tage vitale bønder på den anden side af brættet. Bravo, formand! Sikke en gevinst og flot start på turneringen.

Partiet kan gennemspilles her: https://lichess.org/3C918ti0#102

Link til turneringstabellerne kan findes her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=27225

Håber vi ses til holdskak eller i klubben snart igen!

Hilsen
Sebastian Gråbæk

DM i Skak
Nyhed skrevet den: 7. April
Lørdag starter DM i skak i Svendborg. Der kan følges med på følgende hjemmeside. https://skak-dm.dk/
Fra klubben har vi 2 deltagere med. Vores formand deltager i Veteranklassen torsdag-mandag. Sebastian deltager i kort-påske 2. Den starter torsdag og slutter lørdag. Sebastian vil skrive dagbog her på siden, hvor han også vil ligge partier op, hvis han synes de har været gode. Held og lykke til vores 2 spillere.

Jørgen