Påsketurnering i skak
Nyhed skrevet den: 10. April
Påsketurnering i skak foregik dette år i Svendborg. Vi var i alt ca. 375 deltagere i 14 grupper, og igen gjorde Gråsten Skakklub sig tydeligt bemærket ved et DM.

Med hele 5 deltagere var vi den bedste klub fra Sønderjylland.

De 5 deltagere var:
I Veteranklassen var det Erik Asmund og Ernst J Jessen med fine resultater. Gruppen bestod af 30 deltagere, hvoraf mange var virkeligt stærke.

I G5 2 forløb gruppe 2, kort før påske, deltog vores
unge klubmedlem Jørgen Clausen med 5 hurtige kampe på 3 dage.
Højst seated i gruppen med 18 deltagere fik han 4 point
og blev en flot nr. 2 - godt resultat.

Den sidste gruppe vi deltog i, var G5 2 forløb på 5 dage med 5 kampe. Vore deltagere var Bent Bojsen og Hansjørgen Clausen.
Ud af 22 deltagere kom Bent Bojsen ind på en 2. plads med 3½ point - flot klaret, og han var med i toppen under hele forløbet. Derudover klarede Hansjørgen Clausen sig nogenlunde. Vi stillede med et godt hold og fik 2 andenpladser med hjem - godt gået af Gråsten Skakklub.

I landsholdklassen, hvor der var 10 deltagere, var der mange unge
nye Skakspillere med, og vi fik en ny IM i den kun 13-årige Jonas Bjerre fra Skanderborg Skakklub, som blev nr. 2 ved dette års DM i skak. Alle resultater kan ses inde på Dansk Skakunions hjemmeside skak.dk.

Dette var en lille beretning om DM i skak 2018 fra Gråsten skakklub ved formanden Hansjørgen Clausen.

Gråsten Skakklubs klubmestre 2018
Nyhed skrevet den: 10. April
Torsdag den 5. april lykkedes det os at finde vore 2 nye klubmestre i 2 grupper. Der var 8 deltagere i hver gruppe - i alt 16 deltagere fra tre klubber, som kæmpede nogle drabelige kampe, lige indtil den sidste runde.

I basis 2 blev vinderen Børge Juulsgaard med 6 point af 7 kampe foran Uwe Hansen.

I basis 1 var der 2 som spillede lige op med hver 6 ud af 7 mulige point. Men det er Jørgen Clausen som er vores ny Klubmester 2018, foran Peter Wang med samme antal point fra Køge Skakklub.

Klubmesterskabet 2018 var en meget spændende turnering for alle deltagere, og jeg forventer, at alle vender tilbage til næste sæson, og jeg håber på, at vi får endnu flere deltagere.

Hansjørgen Clausen

DM i skak
Nyhed skrevet den: 28. Marts
Netop nu er DM i skak i gang i Svendborg, og der er i år en del deltagere med fra klubben, som alle starter i morgen d. 29.03. Jørgen er første mand i ilden, da han deltager i kort påske 2 forløb, og derfor starter kl 10. Bent og formanden starter kl 14 hvor de deltager i G5 2 forløb, mens Erik og Ernst ligeledes starter kl 14, hvor de deltager i veteran klassen. Der er en del livebrætter i spil under DM'et så der vil højst sandsynlig være nogle at følge, fra klubben, på DM's hjemmeside.

Jørgen Clausen

Gråsten forbliver i mesterrækken
Nyhed skrevet den: 7. Marts
Holdturnering er nu overstået for denne sæson og mester 2 gjorde det af med Nørre Snede i et stort afslutningsstævne i Fredericia.

Vi var 144 der spillede skak søndag d. 4. marts 2018. Vi spillede sammen med afslutning fra 1. division gruppe 2, så der kom mange skakspillere fra hele Jylland. Med en sejr over Nørre Snede på 6½ - 1½ gjorde vi det vi skulle, og må se Nørre Snede rykke ud af Mester 2, og op kommer Vojens 1. Her de enkelte resultater for klubbens første hold.

1. Rasmus Lund Petersen 1 - 0.
2. Carsten Andersen 0 - 1.
3. Jørgen Clausen 1 - 0.
4. Bent Bojsen ½ - ½.
5. Hansjørgen Clausen 1 - 0.
6. Jesper Kallesen 1 - 0.
7. Uwe Hansen 1 - 0.
8. Erik Asmund

Samlet resultat: 6½ - 1½.

Det var resultatet fra første holdet - Godt gået af alle mand!

Venlig hilsen formanden Hansjørgen Clausen.

Afslutning på holdturnering (2.-hold)
Nyhed skrevet den: 13. Februar
Mandag den 12.02 var vort 2.-hold i Haderslev for at spille mod Haderslev 4. Henrik på 1.-brættet sikrede os en sejr, og Erik, Michal og Børge fik alle remis, hvorved det samlede resultat blev 2½-1½. Dette sikrede os 4 point i den samlede stilling, hvilket rækker til en 3.-plads. På førstepladsen kom Alssund 2 og på 2.-pladsen kom Bov 3.

Holdlederen, Jens Staadsen, takker alle deltagende spillere for en flot indsats og en fin sæson.