HOLDKAMP d. 14 - 01 - 2018.
Nyhed skrevet den: 17. Januar
Vi drog til Esbjerg for at spille mod favoritterne til at
rykke op fra Jerne da, de rating mæssigt var bedre end os på
alle brætter, men vi klarede os meget godt efter min
mening, da vi stillede med et stækt hold fra Gråsten som
godt kunne spille lige op mod dem. Vi tabte knebent
med 3½ - 4½ til Jerne:

Rasmus på bræt 1 vandt
Carstenpå bræt 2 fik remis
Jørgen bræt 3 remis
Bent bræt 4 tabte
Hansjørgen bræt 5 remis
Jesper bræt 6 remis
Uwe på bræt 7 tabte og
På 8 bræt havde vi Børge der fik Remis

Meget godtgået af alle mand en fornøjelse at se på og ros til alle selv
dem der tabte vi kommer igen mod Kolding 1 den 1 - 2 2018
på Hjemmebane.

Venlig Hilsen Holdleder
Hansjørgen Clausen.

2.-holdet var i udlandet og tog en sejr med hjem!
Nyhed skrevet den: 16. Januar
Den 15. januar var vort 2.-hold på besøg i Øversø Frørup (Tyskland), hvor de en trist og regnfuld januaraften hentede en flot sejr hjem. Som Erik siger "det er nogle dejlige mennesker i Øversø Frørup", og denne mandag var ingen undtagelse.

På fjerdebrættet kæmpede HansPeter Brunsgaard en hård kamp opad bakke mod en på papiret lavt-ratet reservespiller (Albrecht Ballweg), som efter de indledende skærmydsler trak det længste strå i form af en central fribonde, som ikke kunne tøjles.

På 3.-brættet kæmpede Jens Staadsen mod Ulrich Althüser, som i ca. 15. træk mistede en springer efter en dronningeafbytning. Jens tog stikket hjem.

På 2.-brættet mødte Erik Asmund Ralf Althüser (den yngre af slagsen), som fik etableret et kraftigt pres på g7. (begge havde rokeret kort og Erik spillede sort.) Erik tilbød på tidspunkt remis, hvilket blev afvist. Få træk senere lavede Ralf en bommert, så Erik via en ofring af sit tårn kunne lave en afdækkerskak og efterfølgende tage den hvide dronning. 3 træk senere var Ralf skakmat.

På 1.-brættet udkæmpede Henrik Feldborg og Sascha Thomsen et kompliceret og velspillet parti som efter ca. 2 timer endte med remis.

Det samlede resultat blev 2½-1½ til fordel for Gråsten. Alt i alt en dejlig aften og en hyggelig tur!

Klubturnering 2018
Nyhed skrevet den: 5. Januar
I år prøver vi med to 8-mandsgrupper, såfremt vi bliver folk nok.

Datoer: Torsdag den 25/1, den 8/2, den 22/2, den 1/3, den 8/3, 22/3 og den 5/4.
Tid: 2 timer pr. mand til hele partiet. Fra kl. 19-23.

Hængepartier afvikles inden sidste runde efter aftale med modstander eller på torsdage, hvor der er almindelig klubaften.

Indskud: Klubmedlemmer 0 kr.
Ikke-klubmedlemmer 140 kr.

Præmie til nr. 1 + 2 i hver pulje. Ved ligestilling deles præmien. Ved ligestilling findes klubmesteren efter indbyrdes kamp, så på almindelig korrektion.

Tilmelding senest den. 19/01/2018 med navn, rating, klub, fødselsdag og telefonnummer.

Turneringen vil blive ratet og er en EMT-turnering.

Kommer man mere end en halv time for sent, har man tabt.

Gråsten skakklub ved

Forman Hansjørgen Clausen
Æblehaven 5 Egernsund
E-mail. hansjorgenclausen@live.dk

Juleafslutning
Nyhed skrevet den: 22. December
Den 22/12 afholdt Gråsten Skakklub juleafslutning med en lille hyggeturnering. Erik Asmund vand turneringen under hårdt tidspres i finalekampen mod John Kristoffersen.

Den 28/12 er der jule-grand prix i Vojens. Tilmeldte er Bent, Hansjørgen og Jesper.

En god dag for Gråsten Skakklub
Nyhed skrevet den: 8. December
Den 7. december havde Gråstens 1.-hold besøg af Esbjerg 2 og 2.-holdet havde besøg af Haderslev 3. Førsteholdet gjorde et fremragende stykke arbejde i og med, at både Bent Bojsen på 1.-brættet, vores formand på 2.-brættet og Jesper Callesen på 3.-brættet alle vandt deres kampe. Børge Juulsgaard på 8.-brættet hentede også et point hjem. I og med, at Steen Zanchetta på 5.-brættet fik remis, vand Gråsten med 4½-3½. Uwe Hansen, Finn Zanchetta og Ernst Jessen måtte desværre se sig beslået. Set i lyset af et gennemsnitligt ratingforhold (WE) mellem de 2 hold i størrelsesordenen 1,9-6,1 kan præstationen med rette betegnes fremragende.

2.-holdet måtte desværre se sig beslået med resultatet 1½-2½ til Haderslev 3. Henrik Feldborg på 1.-brættet tog en flot sejr med hjem. Michael Pedersen på 3.-brættet var i lang tid foran med en kvalitet, men måtte til sidste tage til takke med remis. Jens Petersen på 3.-brættet og Hans Peter Brunsgaard på 4.-brættet måtte begge se sig beslået. Alt i alt alligevel en rigtig god dag for Gråsten Skakklub.