GRÅSTEN SKAKKLUBS SÆSON AFSLUTNING.
Nyhed skrevet den: 3. Juni
Gråsten skakklub har haft en god sæson 2021 - 2022.
Vi blev nr 3. ved hold skak turnering i mesterklassen og
fik gennemført klubturnering for 2021 i efteråret som Casten Andersen
vandt og klubtunering for 2022 i foråret som blev vundet af
Guido Heinemann som også er blevet klubbens nye mester spiller.
Guido har deltaget i flere turneringer og gjort det godt. Nu kommer
sommeren og vi starter ny sæson 2022 - 2023 op til August.
vi har her hen over sommeren 4 gange terrasseskak hvor alle
skak spillere kan deltage. God Sommer

Venlig hilsen Gråsten Skakklub V. formanden
Hansjørgen Clausen.

TERRASSE SKAK 2022 GRAND PRIX.
Nyhed skrevet den: 3. Juni
Gråsten skakklub vil igen i år indbyde til en gang terrasse skak på
følgende datoer hen over sommeren. Du tager selv lidt gril mad og
drikkevarer med. Værten sørger for lidt kaffe og tænder grillen til
aften. Man starter kl. 13,00 og bliver ved ind til man ikke vil mere
og hygger sig hele dagen. Værten bestemmer betænknigstid og
runder. Indskud 20,00 kr. som ubetinget går til præmie for at få
præmie skal man deltage 2 gange ud af 4 gange man kan deltage.
Der er 4 - 8 præmie på højkant afgørende hvor mange der deltager.
VI STARTER HOS.

Lørdag den 2 - 7 hos Hansjørgen Clausen Æblehaven 20. Egernsund tlf. 25126007.
Lørdag den 9 - 7 hos John Kristoffersen Slotsgade 21. Gråsten tlf. 51209202.
Lørdag den 30 - 7 hos Hansjørgen Clausen Æblehaven 20. Egernsund tlf. 25126007.
Lørdag den 6 - 8 hos Peter Otten Nederbyvej 55. Rinkenæs tlf. 60905677.

HUSK at ringe besked om Torsdag før om i kommer ang. kaffe og deltagere.
Nye folk er velkomne at tage med.

Venlig hilsen Gråsten skakklub V. Hansjørgen Clausen.

Dm afslutning
Nyhed skrevet den: 20. April
Som sagt spillede Hansjørgen et rigtig godt DM i veteranklassen. Jeg har nu lagt hans parti op under partier mod Palle Skov på 1990 i 4 runde, hvor han spiller et rigtig solidt spil. Han skulle endda have vundet vil jeg mene, hvis han havde spillet videre. Jeg har kommenteret det.

Mvh Jørgen

DM i Skak 2022 - Dag 3
Nyhed skrevet den: 17. April
Nogle gange hænger man lidt med skakmulen. Det gjorde jeg igår. Jeg spillede to ret skidte partier mod hhv. Kristian Bjørneboe, 1834 fra Helsingør og Bruno Gehrig, 1681 fra Hillerød. Mod Helsingør-manden fik jeg mit velkendte Dd2, Lh6, 0-0-0, g4, h4 og h5 angreb mod kongeindisk forsvar. Min modstander så også meget besværet ud i ansigtudtrykket og brugte meget tid. Jeg fik igen åben h-linje, men efter at have givet mig nogle gratis tempotræk fandt min modstander modangreb i Da5, c4, b4, b3 og Dxa2 - hvilket var drabeligt for mig. I mit andet parti ofrede jeg en bonde i åbningen for lidt mere aktivt angreb med sort. Han forsvarede sig fint og valgte at rokere langt, hvilket tog pusten ud af mit angreb. Derefter var det tabt.

Det har været hyggelige dage trods lidt ratingtab i en svær og stærk gruppe for en 1600/1700-mand som mig. Det blev kun to remisser af fem mulige point. Nu venter Kolding Weekendturnering om 2 weekender, hvor jeg plejer at gøre det godt. Jeg tror, jeg har vundet min gruppe 2 gange før. Mon det bliver tredje gang i år?

Hans Jørgen stormer videre. Han måtte ned til en 1700-mand fra Nyborg i går, men jeg ser, at han i dag søndag har fået remis mod den andenseedet i Veteran-klassen, Palle Skov med 1990 fra Hillerød. Godt gået, formand! I morgen venter en Odense-mand med 1482 i rating. Med et godt resultat venter der Hans Jørgen et stabilt ratinghøst for turneringen. Mon han banker på til en fast plads på førsteholdet nu?

Tak for denne gang. Giv mig et praj, hvis I ønsker dagbog fra Kolding også. Mon ikke jeg får lov til at vise et gevinstparti der.

Sebastian Gråbæk

DM i Skak 2022 - Dag 2
Nyhed skrevet den: 15. April
Dag 2 bød kun på én kamp for mig i Kort Påske 2, der startede kl. 14 som alle andre grupper i dag. Man kan virkelig mærke skakfeberen i Svendborg, hvor der forberedes, spilles og analyseres i alle afkroge af hotellet.

Med en dårlig skakform i baghånden var jeg allerede fra begyndelsen af dagen lidt spændt på at møde Jenith Easwaralingam, 1781, fra Fredericia. Vi har lige spillet mod hinanden til Aarhusmesterskaberne med de samme farver, hvor han spillede det velkendte Grand Prix-angreb. Jeg havde forberedt mig hele formiddagen og jeg kom overraskende godt ud af åbningen. Et stærkt løberpar og jeg ejede en (for ham) træls bonde på e3. Alligevel havde jeg ikke overskud til et langt og drabeligt parti, så jeg tilbød remis i en stilling, hvor jeg følte mig ovenpå.

Link til partiet, hvor jeg har de sorte brikker (og nok burde have spillet videre): https://lichess.org/sRKCY7dv/white

Jeg har nu 1 af 3 og skal i gang med vinde nogle partier i morgen.

Hans Jørgen maser videre i Veteran-klassen. Han havde idag hvid mod en gammel sønderjysk kending, Jan Rosenberg, 1859 fra Springeren Kolding. Det blev vist et ret kompliceret parti, hvor Jan til sidst kom i tidsnød. Hans Jørgen fortalte selv, at han var lidt oppe i stillingen til sidst, men ville ikke spille på tiden. Der blev aftalt remis og formanden har nu flotte 1,5 ud af 2 med en forventet på bare 0,7.

I denne aftenstund er DM i lynskak godt i gang, mens snakken går lystigt nede i hotellets atriumgård. Tak for i dag og morgendagens update kommer måske først søndag, da jeg kører til Aarhus efter de to partier.

Sebastian Gråbæk