Nyheder

MESTERRÆKKE 2 slut....
Nyhed skrevet den: 15. Marts


Så afsluttedes også vinterens turnering for hold i MESTERÆKKE 2.
Det foregik - efter gældende regler - ved et fællesarrangement i VARDE, hvor vi på papiret havde vor sidste hjemmekamp. Alle rækkens hold måtte tage til Varde, og for mange er det vanskeligt at stille med det stærkeste hold så langt væk en hverdagsaften.
Hansjørgen havde da også igen mange afbud, og i forvejen var vi ikke favoritter mod STOUBY, som vi jo ikke møder sådan hver dag.
Med afbud fra 1. og 2. bræt og også reserver på bræt 6, 7 og 8, så vort hold således ud: HENRIK, BENT, HANSJØRGEN, JOHN, UWE, FINN, MICHAEL og HANS PETER.
Formand og holdleder HANSJØRGEN viste sammen med FINN den rigtige vej, og de tog begge en sejr, medens BENT og JOHN begge fik remis. De øvrige fire måtte denne gang finde sig i nederlag.
Altså tabte Gråsten - absolut hæderligt - med 3 - 5. Derved fastholdt vi - uden at være truet bagfra - vor 7.-plads i rækken med 20 brætpoint; hvilket betyder, at klubben får en ny chance i MESTER 2 næste sæson.

SØNDERBORG MESTERSKABET 2017...
Nyhed skrevet den: 8. Marts


Så fik vi afviklet de 5 runder, som var afgørende for SØNDERBORG MESTERSKABET. Vi var fra Gråsten jo rimeligt repræsenteret, og Gråsten fik da bestemt også sat et lille mærke på denne turnering.
I Basis-1 kæmpede HANSJØRGEN med den laveste rating, men med en sejr og 2 gange remis holdt han smukt sin forventede score. Her var der 3 mand, der besatte 1.-pladsen, 2 fra Alssund og 1 fra Haderslev. Hvordan man finder frem til den rette mester, det må arrangørerne vel have en løsning på.
Basis-2 satte vi os til dels på, idet ERNST blev nr. 1, UWE blev nr. 2 og MICHAEL blev nr. 3.
Basis-3: Her måtte vores JENS finde sig i en delt 1.-plads, sammen med 2 mand fra Alssund; de fik alle 3½ point.
På Alssunds hjemmeside vil der snarest fremkomme en samlet opstilling over resultater og slutstilling.

MESTERRÆKKE-HOLDET..
Nyhed skrevet den: 5. Marts

Så klarede man næstsidste runde i HOLDTURNERINGENs MESTERRÆKKE 2. Vi havde besøg af de flinke folk fra VARDE 2. Det var her vi skulle have nogle tiltrængte point - ifølge den hidtidige stilling -, og for en gangs skyld gik det da også vores vej, idet vi vandt med det gode resultat: 5½ - 2½.
JESPER viste vejen med en ret hurtig remis, som nok var en lille smule forhastet tilbudt af hans modstander. og når man så var begyndt med at spille remis, så fulgte HANSJØRGEN, MICHAEL, CARSTEN og UWE efter. Det var så de 2½ point, men BENT, ERNST og RASMUS ville mere end det, så de tog hver en sejr, hvorved vi nåede de 5½ point.
Men det var bestemt ikke, fordi VARDE lagde sig ned frivilligt, idet de længste tre partier næsten gik på fuld tid. Det var RASMUS, BENT og UWE, der måtte arbejde længst for deres resultater.
Nu er der så kun en runde tilbage; og det er en såkaldt "hjemmekamp" for os, som godt nok skal afvikles i Varde mod Stouby 1.

overskrift
Nyhed skrevet den: 3. Marts


Vort 2-hold i B-rækken blev nu færdig med vinterens holdturnering. B-rækken kører jo kun med 4 hold, som spiller en dobbelt-turnering, altså 8 runder.
Vi var i pulje med Bov 3, Oversø-Frørup og Tønder 2, og skulle så i alt afvikle 24 kampe. Gråsten blev i puljen nr. 3 med 9½ brætpoint. Tønder vandt fortjent foran Bov, mens Oversø-Frørup tog 4.-pladsen.
Gråstens resultater var som følger:
................................ Kampe vundet remis tabt
JENS...................... 5 2 2 1
FINN....................... 5 2 3
STEEN................... 4 1 1 2
HANS PETER........ 3 1 2
ERIK....................... 3 2 1
MICHAEL............... 2 2
ERNST................... 1 1
NIELS..........................1 1
...................................(24) ............(6)............(7).........(11)
Og holdet stillede kampberedt, fuldtallig og ved godt mod op hver gang.

Førsteholdet har med 1 hjemmekamp på søndag og en lang tur til Varde til sidste omgang stadig 2 runder tilbage.


UWE TIL DM .....
Nyhed skrevet den: 18. Februar


I den forgangne uge har UWE repræsenteret vor klub ved DM for Seniorer, som jo afholdtes i Løgumkloster.
Uwe deltog i ældste gruppe (grp. 65+), hvor han scorede 2½ point af de 7 mulige. Det gav ham en plads som nr. 31 af de 38, der gennemførte denne gruppe; og han tjente 29 ratingpoint på sit arbejde (1 sejr og 3 gange remis).