Nyheder

MESTERRÆKKE 2 - av, av...
Nyhed skrevet den: 19. Januar

Mesterrække 2 var i aften ikke en god oplevelse for vort 1.-hold. Med en afbudsramt holdopstilling, bestående af: HENRIK, BENT, JESPER, HANSJØRGEN, UWE, STEEN, FINN og ERNST, mødte vi - endda på vor egen hjemmebane - et veloplagt, godt spillende mandskab fra EVANS, VEJLE.
Kun vor friske formand, HANSJØRGEN, og HENRIK (som havde fornøjelsen af 1. bræt), samt FINN magtede at tilkæmpe sig hver sin remis, hvilket jo kun kunne lægges sammen til 1½ point.
Altså et resultat på 1½ - 6½, hvilket bringer os meget tæt på bunden af rækken.
Den 16. januar var vort 2.-hold i Tønder.
Nyhed skrevet den: 17. Januar
Turen til Tønder gik desværre ikke helt som forventet. Sten på førstebrættet var færdig med sin kamp mod Erik Damhold efter blot 20 minutter. Sten kom næstbedst ud af denne fejde. På andetbrættet spillede Finn mod Kaj Elkjær, og kampen varede heller ikke særlig længe: 2-0 til Tønder. På tredjebrættet kæmpede Erik bravt mod Harald Eis, men måtte desværre se sig besejret efter hård kamp. På fjerdebrættet spillede Jens en lang og udmattende kamp op ad bakke mod afrikaneren Telera Merdasa. Det endte med, at Jens trak det længste strå. Samlet resultat: 3-1 til Tønder. Alt i alt ikke et tilfredsstillende resultat, men stemningen på holdet var god, og der blev grinet en del af situationen.

SØNDERBORG MESTERSKABET 2017,,,
Nyhed skrevet den: 10. Januar


Så kører sæsonen igen. I aften startede vi hos Skakklubben ALSSUND med SØNDERBORG MESTERSKABET 2017.
Lidt overraskende var det vel, at den arrangerende klub ikke havde en række af sine stærkeste spillere med, men de deltagende er vist stærke nok endda.
Der er 18 tilmeldte; og de er inddelt i 3 grupper á 6 mand, som spiller alle mod alle altså 5 runder.
Fra Graasten har vi følgende 7 deltagere: I Basis 1 kæmper vor formand. HANSJØRGEN, alene mod - en på papiret - voldsom overmagt.
I Basis 2 har vi ERNST, ERIK, UWE og MICHAEL med; og i Basis 3 stiller vi med JENS og HANS PETER.
Ernst, Michael og Jens vandt hver deres parti; Erik og Uwe spillede remis, mens Hansjørgen og Hans Peter måtte finde sig i at tabe.
Som sædvanlig, når vi er med i Sønderborg, kan interesserede følge - løbende - resultater og stillinger på Alssunds fine hjemmeside. Og det findes også på Unionens turneringsside.

JULEFERIE og SGP....
Nyhed skrevet den: 28. December


Her i julepausen fortsatte - som sædvanlig SGP med den faste julerunde i VOJENS.
Fra GRÅSTEN har vi i mange år været meget aktive i SGP, men i denne sæson har det knebet med at finde folk, som har haft tid og lyst til disse krævende hurtigskak-dage.
Men i dag var der dog tre af vore friske medlemmer, som smuttede fra Aabenraa til Vojens.
Det var UWE, MICHAEL og NIELS, som efter deres formodede styrke blev indplaceret i gruppe 3-4. Der klarede UWE sig bedst og tog en placering som nr. 4 med en score på 4½ p. af de 7 mulige; mens MICHAEL blev nr. 8 med 2½ p., og NIELS blev nr. 9 med 2 p.
HUSK nu, at første klubaften i det nye år er TORSDAG, 5. JANUAR.

Andetholdet spiller lige op mod Bov3
Nyhed skrevet den: 12. December
I dag mandag den 12/12 spillede vort 2.-hold udekamp mod Bov3. Sten Zanchetta på 1.-brættet spillede e4 mod Sten Jensen og havnede i siciliansk drage. For at komme først med angrebet på kongefløjen ofrede Sten Z. både en springer og et bar bønder. Den vilde kongejagt endte helt nede på b1 med en afdækker-skakmat foretaget med et kongetræk. Meget stærkt spil: 1-0 til Gråsten.

På 2.brættet spillede Finn Zanchetta et meget flot spil mod A.C. Petersen og stod til gevindst, da han overså et vigtigt træk og måtte lige pludselig se sig beslået: 1-1.

På 3.-brættet forsøgte Erik Asmund at lave narrestreger med Verner Schröder men blev desværre gennemskuet og kampen endte med remis: 1½-1½.

På 4.brættet spillede Jens Staadsen remis efter en lang kamp, som bølgede frem og tilbage, mod Knud Engsnap. Aftenens resultat blev således 2-2, hvilket overordnet set er tilfredsstillende.